maanantai 17. marraskuuta 2014

Lattiaa pöytään ja väärä määrä kuupeja...

Meillä oli edellisessä kodissa valkokansinen ruokapöytä ja vannoin siitä eroon päästessäni, että en enää IKINÄ laita vaaleaa ruokapöytää. Niinpä aikoinaan tänne uuteen kotiin hankittu pöytä olikin todella tummapintainen.
No aikansa se meni ja tykättiin, mutta jossain vaiheessa tumma ruskea alkoi ärsyttämään. Pinnassa oli paljon kulumisen jälkiä ja pohdin, että taidan maalata pöydän. Maalaaminen kuitenkin epäillytti, tulisiko siitä kestävä ja saisinko samaa sävyä kuin muukin valkoinen, sillä en jaksaisi kyllä maalata tuolejakin...Mietin pöytäliinaa, mutta eihän lapsiperheessä moiset menesty ellet sitten laita jotain vahakangasta ja vahakangasta meille ei tule...
Sitten bongasin Facebookin eräästä ryhmästä kuvan jossa oli tuunattu vanha ruokapöytä laminaatilla. Siis lattialaminaattia pöytään, ihanan täydellinen idea!! Tai no kuka sen sanoo, että laminaatti kuuluu lattiaan, laitetaanhan sitä seiniin ja välitilaan ym... Googlettelin laminaatin kuvia ja löysin monta hyvää vaihtoehtoa. Valkoinen lautalattian näköinen laminaatti oli upea, mutta liian valkoinen meille. Tumma hirsiseinän näköinen laminaatti oli upea myös, mutta aavituksen liian tumma. Tässä vaiheessa päätin, että mennään katselemaan ihan livenä vaihtoehdot läpi.
Ja se kannatti. Löysimme juuri sellaista mitä olimme ajatelleetkin. Ei muuta kuin tarvikkeet mukaan ja työhön. Mies leikkeli laminaatit oikeaan kokoon, itse paikoilleen napsuttelu sujui sukkelaan ja laitettiin vielä liimaa jokaiseen väliin. Peitettiin pöydän reunat lattialistalla ja valmista. Tai no, viimeistely vielä puuttuu, mutta en malttanut olla jo kuvaamatta. Tuolit ovatkin valmiiksi valkoiset, mutta istuinosat ovat samaa ruskeaa kuin itse pöytälevy oli. Ne maalataan vielä ja sitten setti on kuin uusi. Älytön muutos!! Ja näin vanhan ruokapöydän elämä jatkuu taas.
Kotiin on ilmestynyt muutakin uutta.
Kodin pieniä piristeitä on löytynyt vähän sieltä ja täältä. Osa ulkoakin... Minä olen rampannut viime viikon kauppoja läpi jouluostosten takia. Nyt on kaikki lahjat ostettu ja joulukuun lähetessä voidaan keskittyä kodin koristeluun, leipomiseen, jouluaskarteluihin ja muuhun joulutohinaan.
Peurakokoelma karttuu hitaasti, mutta varmasti.
Ostin keittiönpöydälle uudet kynttiläpilarit ja kaksi ihanaa peuraa. Näiden kaverina oli käpyjä ja sammalta, mutta kummasti joka yö kokoelmasta katosi jotain... Ei ollut mieltä hivelevää nousta yöllä siihen ääneen mikä kuuluu kun kissa leikkii portaissan kävyllä :D Pitää siis keksiä jotain vähemmän kissoja kiinnostavaa somistetta.
Onhan siitä ollut monesti puhetta, että rakastan kauniita astioita. Nyt kokoelmani kasvoi tällä iki-ihanalla Arabian piilopaikka tarjoiluvadilla. Tämä on niin kaunis, etten raski laittaa kaappiin ollenkaan!!
Kuppeja oikeastaan lähdin alunpitäin hakemaan. Olin ajatellut ostaa niitä 6, mutta koska hyllyssä oli vain 4, ajattelin että vati toimii hyvänä korvikkeena. Sarjan kannu vielä kummittelee mielessäni, mutta ennen sitä pitää löytää 2 kuppia. Mistähän muuten johtuu, että haluan aina 6kpl samaa sarjaa? Ei vaikka 4 tai 8 vaan aina 6?

Tämmöistä tänään.

3 kommenttia:

Tintti08 kirjoitti...

Ompa iso muutos pöydässä, wau ku tuli hieno, oikeesti älyttömän hyvä ideä!!

piitzi kirjoitti...

Minä oon kans ihmetellyt tuota 6:n pakkoa =D =D Aika kätevä pöydän uudistus! Ja varmaan kestäväkin kun kerta lattiamatskua on? =)

Arkirakkaus kirjoitti...

Kiitos :)

Ainakaan tätä ei tarvitse sääliä. Jos jälkiä tulee, ei muuta kun vaihtoon :D