torstai 18. joulukuuta 2014

Piparin tuoksua, tonttujen juoksua...

Sitäkö joulu on...
 Kiirettä, huisketta, salaisuuskuisketta, siinäkö joulu on? Joulu saapuu jokaiselle, lapselle ja aikuiselle...
 Soiko teillä joululaulut? Minä tykkään kuunnella Raskasta Joulua-kokoelmien biisejä, mutta muuten joululaulut ei juurikaan iske, ellei sitten esittäjänä ole omat lapset:) Ja esityksiä piisaa. Tytöt tykkäävät keksiä omia tanssiesityksiä, näytelmiä, ym... Tämä joulunaika on oikein niiden sesonkia ja on kyllä tunnustettava, että nautin lasten jouluilon katselusta. Jopa pikkumies osaa tanssia tyttöjen mukana, taputella käsiä rytmissä ja hihkua välispiikkejä. Jouluun kuuluu myös askartelut ja silloin saa sisustuksessakin päästää menon ihan överiksi kun joka paikkaan voi laittaa valoa, palloa ym. kimalletta... Lasten huoneiden ikkunoihin on tehty talvimaailma. Ikkunoiden alareunassa on lunta, siellä seikkailee tonttuja kuusien ympärillä ja ylhäällä monenkirjavat lumihiutaleet takaa valkoisen joulun vaikka ulkona siitä ei varmuutta niin ole.
 Toinen mistä joulunajassa nautin on tuoksut. Ihanat joulukukat, pesty sauna ja puhtaat matot. Meillä palaa koko ajan kynttilöitä ja kun niiden seassa on erilaisia tuoksukynttilöitä, on ilmassa vaniljaa, mausteita ja sitruksia vaikka kukaan ei leipoiskaan...
Tosin joulunahan sitä juuri leivotaan. On perinteiset piparit ja tortut tottakai, mutta sitten on ihanaa maustekakkua, piparminttujuustokakku ym... ja tässä päästäänkiin joulun suosikkiini, eli herkkuihin. Näkisittepä suklaajemmani. Voi nam mitä ihanuuksia sieltä löytyy. En malta odottaa joulupöytään pääsyä ja sitä tunnetta kun aamuvarhaisessa herää keittiöön napsauttamaan uuniriisipuuron hautumaan. Siitä se alkaa.
 Jouluna on värejä. Vihreää, punaista, pakettien kirjoa, joulukuusen hehkua. Voi tästä muistinkin, että löysin aivan ihania kuusenkoristeita. Pitää postailla ne seuraavaksi... Olemme ajatelleet tänä vuonna hankkia oikean kuusen, mutta saapas nähdä viekö helppous voiton ja jemmasta kaivetaan valkoinen kuusiriepu esiin. Riepu siksi, että se kuusi se on kokenut kovia! Muistatteko kuvan parin vuoden takaa kun kissat olivat kuusessa?
 Ja kyllähän joulussa yksi kohokohta on tunnelma. Salamyhkäisyys, jännitys ja odotus. Minä rakastan joulun aikaa senkin vuoksi, että silloin käy tavallista enemmän vieraita, niitä semmoisia jotka ei muuten niin usein käy. Ihana seura, kynttlöiden hämy!!
Ja tänä vuonna on meidän perheessä sitäpaisti juhlavuosi. Tänä jouluna tulee 10 vuotta siitä kun mieheni lausui ikäni odottamat sanat "rakas, tuletko vaimokseni". 

Ollaanhan me kauemmin oltu yhdessä ja silleen, mutta minä oon vanhanaikainen nainen ja koen, että siitä se yhteinen elämä vasta alkaakin kun papin eessä sanot "tahdon".

Että ei muuta kuin odottamaan aattoa ja pyhiä ylipäätään. Olen kuin pikkulapsi jännittäessäni mitä lahjoista kuoriutuu. En malta odottaa lasten ilmeitä lahjoista, enkä malta odottaa, että näen mitä mieheni sanoo minun lahjastaan hälle. Yhteinen lahja me hankittiin jo kun hommattiin meille toinen auto. Mies ajaa sillä ja minä ajan meidän kesällä hankitulla autolla, aika luksusta kun pääsee taas liikkumaan miten haluaa. Toinen auto keväällä sitten laitetaan käytöstä pois heti kun mies voi ottaa moottoripyörän käyttöön:) Hehe, tajusin just että ollaan tänä vuonna vaihdettu kolme ajopeliä... Jokohan nyt pärjää. Ens vuosi onkin sitten remppavuosi... 

No joo, karkaa taas sivuraiteelle. Nyt läppäri kiinni, pikkumies ulkovaatteisiin ja lenkille mars. Se olisi toiseksi viimeinen eskarihaku tälle vuotta, jeij!!

Ihanaa viikkoa ja joulun odotusta!!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saako tulla teille jouluksi?

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa tämä joulunaika :)
Mistä nuo kauniit kynttiläsomisteet? Olen pitkään etsinyt tuollaisia korkeampia malleja, mutta mieleisiä ei ole tullut vastaan - paitsi nyt kun katselin kuviasi ;)

Marjo-Riikka

Arkirakkaus kirjoitti...

Anonyymi: :)

Marjo-Riikka: ne on säästökuopasta.

Anonyymi kirjoitti...

Ahaa, en ole kuullutkaan sellaisesta kaupasta :D
Mutta pitääpä katsastaa Taloustalo, Löytötex jne. usein niissä samoja myyntiartikkeleita kumminkin :)
Marjo-Riikka

Arkirakkaus kirjoitti...

Niin onkohan tuota Säästökuoppaa muualla kuin Oulussa? Oikein yllätyin miten hyvä sisustuspuoli siellä olikaan. Toivottavasti löydät omasi :)

anna kirjoitti...

Ihanan jouluisia kuvia! =) Hyvää joulua teille kaikille. =)

Arkirakkaus kirjoitti...

Kiitos Anna!

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy laittaa täti asialle kun siellä asuu ;)
Marjo-Riikka