keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Lastenhuonemietteitä...

 Meillä alkaa tänä keväänä yläkerran "laajennus" remontti jonka myötä saamme lisätilaa sen verran, että voimme yhdistää nykyisen työhuoneen ja meidän vanhempien makkarin. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi makuuhuone jää "tyhjäksi" ja saamme sen myötä pikkumiehelle oman huoneen. Remonttipuheiden myötä tytöt ovat alkaneet kinuamaan, että tahtoisivat yhteisen huoneen ja omalla tavallaan sekin olisi siistiä. Silloin yhdestä makuuhuoneesta saisi "oleskelutilaa" tai työhuone ja makuuhuone voisikin olla erillään. Jos laajennettava huone ei tulisikaan meidän käyttöön, siitä saisi makean yläkerran aulahuoneen jossa voisi olla vaikka kakkosolohuone. Siitä huoneesta kun on käynti suurelle lasitetulle parvekkeelle, niin etenkin kesällä se olisi aivan ihana. En oikein kuitenkaan lämpene tyttöjen yhteisen huoneen idealle. Toisaalta se voisi toimiakkin, mutta kuinka kauan?
 
 Oli miten oli, se on varmaa, että poika saa oman huoneen. Mietin välillä sitäkin, että keskimmäinen ja nuorin olisi samassa huoneessa, mutta eihän siitä tulisi mitään. 5v ikäerolla leikit ja touhut on kuitenkin niin erilaisia, puhumattakaan nukkuma-ajoista ym. Pääsen siis sisustamaan jotain sellaista mitä en oo ikinä sisustanut. Pienen pojan huonetta. Uskotteko kun sanon, että pääni pursuaa ideoita:)

Mietin sitäkin, että jos meidän makuuhuone tulee yläkertaan, niin tahtoisin pojan olevan samassa kerroksessa, että kuulen jos jotain tapahtuu. Toisaalta pojan huone alakerrassa olisi kaikista parhain leikkien kannalta. Nykyään tytöt on yläkerrassa ja se on kyllä toiminut. Heille kun tulee kavereita, niin alakerta on ihan rauhallinen ja ei tarvitse elää tyttöjen kikatuksen keskellä. Toki se on elämänäänistä mukava, mutta uskokaa kun sanon, että neljän tunnin kiherryksen jälkeen tuntuu, että menkää jo ulos :D Se onkin yksi syy miksi rakastan asua kahdessa tasossa, tuntuu, että tilaa on hirveän paljon enemmän.

Neljä huonetta, kaikki täysin erilaisia. Entäs jos menis niin kuin nytkin, huoneita vaihdellaan silloin tällöin, että kaikki saa olla omassa suosikissaan...

Miten teidän lapset asuu?

7 kommenttia:

Amy kirjoitti...

Meillä 9v nukkuu omassa huoneessaan yläkerrassa. Keskimmäisen 7v huonekin on yläkerrassa, tosin nukkuu vielä alakerran leikkihuoneessa. Mutta omat huoneet yläkerrassa on olleet aivan mahtava juttu, ovat saaneet olla siellä rauhassa kavereidensa kanssa, eikä nuorimmainen 2v pääse sekoittamaan isompien juttuja (portti yläkerran rappusissa vielä esteenä). Ja just se tyttöjen kikatus, hyvä kun sen saa sulkea yläkertaan. ;-)
Nuorimmainen nukkuu vielä meidän makkarissa alakerrassa, mutta hänelle oma huone tulee alakerran leikkihuoneeseen, kunhan 7v siirtyy ylös nukkumaan.
Jossain vaiheessa sitten hänenkin huone yläkertaan, nykyisen työhuoneen tilalle. Työhuone saa siinä vaiheessa siirtyä alakertaan.

Kaikki lapset tosiaan nukkuneet ensin pienenä leikkihuoneessa, meidän makkarin vieressä. Meidän mielestä kätevintä niin.

Ilona kirjoitti...

Meillä ekaluokkalainen tyttö on omassa huoneessa ja pojat 9v. ja 5v. samassa. On toiminut hyvin:)

Jenni kirjoitti...

Meillä yläkerrassa vanhempien huone, kohta 9v tytön huone, 2,5v tytön huone ja alakerrassa kohta 7v pojan huone. Ois kiva jos kaikki ois samassa kerroksessa, et öisin ois "turvallisempaa". Tämä systeemi toiminut kuitenkin hyvin. Ja meillä ei kyl yhteiset huoneet toimis kovin hyvin, vain äärimmäisessä pakossa

Arkirakkaus kirjoitti...

Kiva lukea teidän järjestelyjä. Ois ihanaa jos olisi yksi makuuhuone lisää. Toisaalta hullu ajatus sekin kun miettii, että pojan ollessa 10v, on esikoinen jo täysi-ikäinen ja ehkä muuttamassa pois. Onneksi sinne on vielä aikaa;)

Miten teillä joilla on yhteiset huoneet ni sujuu nukkuminen? Tytöt leikkii paljon yhdessä, eivätkä tappele (ainakaan usein), mutta se mikä huolettaa, on nukkuminen...

Anonyymi kirjoitti...

Kannatan isompaa asuntoa sillä turhaan alkaa siirtelemään pienessä asunnossa kamoja edestakaisin.10 vuotta on pitkäaika siirrellä tavaroita eikä tilaa vaan tule lisää.Tytöt eivät kauaa sovi yhteen huoneeseen.Kiva idea tuossa kuvassa jossa puu on kasvanut kattoon.

Arkirakkaus kirjoitti...

Niin siis meillähän on nyt 5h, k, s, eli kaikille omat huoneet. Mää haaveilen vaan siitä yhdestä ylimääräsestä huoneesta :D

Anonyymi kirjoitti...

Me asutaan kerrostalossa ja meillä on 3 makuuhuonetta, olohuone, erittäin pieni eteinen ja pesuhuone - ei edes kodinhoitohuonetta, pakko vaan selvitä näillä - 96 neliöö. 7 ja 10 v. tytöt nukkuu samassa huoneessa kerrossängyssä, jossa myös on sitten heidän kirjoituspöydät, eipä sinne muuta juuri mahdukkaan. Aikuisten kanssa nukkuu 2,5 v. pikkuneiti ja ylimääräinen huone on ns. leikkihuoneena, joka pääosin toimii vaatteiden kuivaushuoneena, pienten tilojen vuoksi.