maanantai 5. tammikuuta 2015

Paddington - tekemistä lasten kanssa...

 Jos joku miettii viimeiselle joululomapäivälle tekemistä, niin mullapa on hyvä vinkki. Menkää lasten kanssa elokuviin katsmaan Paddington. Me käytiin tyttöjen kanssa ensi-illassa katsomassa kyseinen elokuva ja kyllä tykättiin.
"Paddington on Harry Potterin tuottajan elokuva nuoresta karhusta, joka matkustaa Perun perukoilta Lontooseen etsimään uutta kotia. Marmeladivoileipiä rakastava karhuherra päätyy Paddingtonin juna-asemalle, kaulassaan lappu: "Huolehtikaa tästä karhusta. Kiitos.". Ystävällinen Brownin perhe nimeää karhun Paddingtoniksi ja antaa sille tilapäisen kodin. Paddington osoittautuu luonteeltaan kohteliaaksi ja avuliaaksi, mutta sen uteliaisuus ja kömpelyys aiheuttavat lukuisia kommelluksia ja kiperiä tilanteita. Paddingtonin onni tuntuu kääntyneen, kunnes tämä erittäin harvinainen karhu kiinnittää museon eläintentäyttäjän huomion..." 

Elokuvan ikäraja on 7v, mutta muistattehan, että aikuisen seurassa jo 4v ikäinenki  pääsee katsomaan kun ikärajassa joustetaan kolme vuotta. Elokuvassa oli pari jännää kohtaa, mutta hauskat ja iloiset sattumat kyllä jäi ainakin meidän lapsilla parhaiten mieleen. Pelkäsin etukäteen, että 9v ilmoittaisi elokuvan "liian lällyksi", mutta eipä kuulunut soraääniä. Iloinen, kauniisti toteutettu tarina. Sellainen hyvänmielen leffa.
Hyvänmielen leffoja tässä tarviikin kun ärsyttää niin paljon loman lopun lähestyminen. Kun ei tartte elää kellon mukaan, ehtii tehdä hirveän paljon enemmän kaikkea kivaa. Meillä oli aivan ihana joulukin ja tuntuu etten olisi millään tahtonut ottaa joulukoristeita pois. Oikeastaan en minä niitä kyllä ottanutkaan. Eilen kun lähdin tyttöjen kanssa luistelemaan, niin mies oli pojan kanssa sillä aikaa siivonnut joulun pois. Noh, nyt kotia osaa taas katsella sillä silmällä, että "hei mitäs keksis". Eiköhän arkikin taas nappaa mukaansa kun keskiviikkoaamuna kello pärähtää. Minä kyllä tykkään meidän arjen rytmistä ja ehkä kaipaankin pientä ryhdistäytymistä esim. aamuheräämisten kanssa... Silti, kyllä loma ja kiiretön oleminen omien lasten kanssa vaan on sitä jotain <3 br="">

2 kommenttia:

Amy kirjoitti...

Meilläpä arki alkoi jo tänään. Eli koulut.
Eilen käytiin leffassa lasten kanssa, tosin katsomassa Madagaskarin pingviinit. Poika 9v halusi ja kyllä neiti 7v tykkäsi kans kovasti.

Tylsää kun loma loppui, jouluihmisenä haikea mieli...

Arkirakkaus kirjoitti...

Sielläpäin ollaan aikasessa.

Ymmärrän haikeutesi täysin!!