sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Reiman ja Racoonin kokoero...

 Tällä viikolla aiemmin bloggaamani haalarit sitten saapui. Molemmat kokoa 92. Poika oli tällä viikolla neuvolassa pari milliä vaille 86cm. Tilasin 92cm puvut sillä perusteella, että sisävaatteissa monet 86 alkavat käymään pieneksi ja 86 cm talvivaatteissa ei paljo kasvuvaraa enää ole. Luulin tilaamani koon osuvan nappiin, vaan kuinkas kävikään. 

Racoonin raidallinen saadehaalari on minusta oikein hyvän kokoinen. Puku ei ole iso, mutta siinä on aavistus kasvunvaraa. Hihat ja lahkeet ei roiku, puku on toppiksenkin päällä mukavan väljä ja kaikenlisäksi se näyttää aivan ihanalle. Oisko Racoonin puku sitten hippusen pientä kokoa tai sitten malli on vaan juuri oikea. Olen niin tyytyväinen tähän.
 Vaan Reiman kanssapa en voi sanoa samaa. Puku on livenä ihana, aivan kertakaikkisen herkku, mutta tilaamani koko oli väärä. Reiman vaatteet yleensä vastaakin kokoaan ja niin oli nytkin. 92cm puku oli valtavan iso lapselle. Vielä kun lahkeet ovat tuollaiset suoran malliset, kuminauha ainoastaan takana, niin suuruus korostui. Hihat näyttää Racoon puvun alla sille kuin olisivat lyhemmät, mutta todellisuudessa ne oli samanmittaiset. Puku lähti bumerangina takaisin ja tilalle pyysin lähettämään 86cm koon. Pelkään, että eihän siinä vaan ole liian lyhyet hihat, mutta en usko. Yleensä Reiman vaatteet on fiksuja mitoitukseltaan. Olisi pitänyt luottaa kokotaulukkoon.
 Samassa paketissa Reiman haalarin kanssa tulleet asusteet olivat hyviä ja etenkin lippispipo oli huippu.
 Saas nyt nähdä onko 86 koossa puku hyvä vai täytyykö jatkaa etsintää.

4 kommenttia:

Oliviah kirjoitti...

Noissa Reiman suoralahkeisissa haalareissa koko saa tosiaan olla hyvin lähellä lapsen pituutta, mieluiten alle. Meillä on n. 115-116 pitkällä koko 110 cm ja se on juuri sopivan reilu, jotta välikerrostakin mahtuu alle. Ensi talveksi ostamaani 116 cm pukua ei voisi millään käyttää vielä. Näissä talvihaalareissa tosin on takalahkeen puolella kiristin, josta lahjetta voi takaa hieman nostaa, jottei jää kengän alle. Oikean kokoisena on kyllä todella kivannäköinen päällä.

Arkirakkaus kirjoitti...

Kiitos tästä, hyvä kuulla. Onko hihanmittakin teillä hyvä?

Anonyymi kirjoitti...

Kivat puvut. Pitääkö kurapuku hyvin vettä?

Arkirakkaus kirjoitti...

Pitää. Ollaan testattu melkosen tositoimissa puku ja aina on kuiva mies sisältä löytynyt.

Se taas, että säilyykö puvun kosteudenpito, niin jää nähtäväksi.