maanantai 6. heinäkuuta 2015

Mökkimuistoja...

Oltiin viikonloppuna mökkeilemässä. Pieni irtiotto kaupunkielämästä tekee välillä hyvää.
 Minun mielestä mökkeilyssä aivan parasta on rantasauna. Rakastan sitä tuoksua mikä tulee kun saunanpesän avaa ja sytyttää ensimmäisen puun palamaan. Kun istuu laiturilla oottelemassa ja näkee savun tupruavan piipusta. Kun laittelee vesiä lämpiämään ja näkee kaikki retrosankot iloisessa väririvissä.. Kun lämpötila nousee, lapset piirtelee sormella saunatuvan höyrystyvään ikkunaan. Kun saa kuumasta löylystä kirmata ulos ja kastella varpaat kylmään järviveteen. Lapset ui, nauraa ja koittaa houkutella, että ui äiti sinäkin. Kun hiuksia pesee kauhasta valuvan veden alla. Kuinka ne hiukset vaahtoaakaan siinä järvivedessä. Kun istut hämärällä lauteella, katselet ikkunasta veden tyyntä pintaa, niin aina tulee mieleen, että näin se minunkin äiti ja mummu on saunonut. Siinä on suuria tunteita. Ja se puhtaus. Se olo kun myöhään illalla sitten hipsit saunasta mökkiin. Ruoho kutittaa nilkoissa ja ilmassa haistaa vielä savua.
 Saunan jälkeen iltapala maistuu paremmalle kuin koskaan. Pian lapset käpertyy siskonpetiin nukkumaan, mutta ennen sitä kuuluu kotoisaa kahinaa kun vanhat aku ankat tulee luetuksi taas uudelleen. Pieni sipinä ja supina, mökillä saa valvoa, muttei kukaan jaksa valvoa kun päivä on ollut täynnä puuhaa. Kohta mökin täyttää kolmen lapsen rauhallinen tuhina. Ehkä unissa nähdään päivän tapahtumia uudelleen. Nähdään porot joita tuntui olevan liikkeellä enemmän kuin ikinä. Nähdään se pieni kettu joka juoksi tienlaitaa kun isin kanssa ajettiin mönkijällä.
Tai ehkä uniin tulee se tie jossa otti jännästi mahanpohjasta. Jossa isille huudettiin, aja isi lujaa! Unissa seikkailee se pupu joka jännästi istui lipputangon edessä. Joka ei lähtenyt karkuun vaikka ovi avattiin.

3 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Mukavan kuuloista...

Anonyymi kirjoitti...

Ihana postaus.

Pieni Lintu kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa!