sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joululahjoja 2v ikäiselle...

Kaksivuotias on helppo "lahjottava". Hän on siinä iässä, että kaikki kiinnostaa ja kaikella voi leikkiä. 
 
 Kun lapsi on perheen kolmas, on selvää, että leluja talosta löytyy jo paljon. Näin meilläkin. Pikkumies on perinyt tytöiltä paljon kivoja leluja, esim läjäpäin duploja. Mutta jotain niistäkin uupuu, nimittäin ajoneuvot. Tyttöjen duplot on olleet eläinteemaa ja prinsessoja, nyt vuoronsa saa junat.
 

Hankittiin pikkumiehelle tuollainen junaratasetti olemassa olevien duplojen kaveriksi ja uskon, että näillä saa käyntiin melko muheat leikit. Duplot ovat minun mielestä älyttömän hyvä lahjaidea. Kestävä ja ajaton. 
Duploissa on se hyvä puoli, että jokaisen kiinnostukseen löytyy takuulla omansa. On eläimiä, on pelastusasemia...
On duploja joilla ajaa, lentää tai melkein mitä vaan. Mieheni on hankkinut pari tuollaista ajoneuvopakkausta pukinkonttiin, joten jos raideleikit kyllästyttää, voi leikkiä vaikka lähettiä tai mitä sieltä nyt ikinä tuleekaan...

 Toinen juttu mitä nuorimmaiselle on tyttöjen leikeistä jäänyt, on Brion junarata. Junaradan palasia on paljon, mutta ajoneuvoja ei siinäkään kovin paljon ja paristokäyttöisiä vetureita on vaan yksi. Niinpä pukki tuo uuden veturin leikkejä ilahduttamaan. 
 
Vähän aikaa sitten oli Lidlissä Brion junaradan kanssa yhteensopivia autoja ja muita junajuttuja. Hankin sieltä ne ajoneuvot, yhden "parkkitalon" ja risteyssetin. Nyt radasta saa suuremman ja monikäyttöisemmän. Mielestäni toinen hyvä lahjavinkki onkin juuri nämä lisäosat jo olemassa olevaan rataan. Niiden myötä leikit monipuolistuu ja rata saa uusia mutkia. 
En tiedä mistä se tuollainen 2v poika ymmärtää, että kaikki pärisevä on super coolia. Tai ehkä kaikkien mielestä ei ookkaan, mutta meillä autot ja mopot on vau!! Mieheni on hankkinut pojalle kauko-ohjattavan auton, sillä mikä oikeasti olisi siistimpää kuin auto joka ajaa nappeja painamalla. Pari tuollaista kauko-ohjattavaa ajoneuvoa meillä jo onkin ollut, mutta kummasti molemmat on rikki. Vähän niinku useat pikkuautot joista puuttuu renkaat tai mopot joista on keula poikki. Kolmas vinkkini siis onkin kaikki lelut missä on renkaat. Kaikki millä voi ajaa.
Neljäs vinkkini on Little People sarja. Siis ostin näitä jo 10 vuotta sitten ja edelleen lelut ovat ehyitä.
Pikkumies on perinyt tytöiltä tuon koulubussin, lentsikan, linnan, leikkipuiston ja laivan. Läjän ukkeleita ja muita autoja. Olen löytänyt kirpparilta sarjan paloauton, roska-auton, autokorjaamon ja jätti-ison parkkitalon, joten sarjan leluja ei pukinkontista löydy. Löytyisi takuulla jos niitä ei entuudestaan olisi niin paljon. Little people sarjassa on "sitä jotain" ja aina kun meille tulee lapsivieraita, leikkii he nimenomaan juuri nuilla leluilla. Kestävyys ja ajattomuus on näidenkin lelujen valtti. 
Viides vinkki on tämä paljon ihastuttanut Play-Doh muovailuvaha.
 
Ihanan notkea muovailuvaha joka kuivuu kivikovaksi oltuaan ilman purkkia pitemmän aikaa. Ei siis sotke tippuessaan matolle tms. kun vahan voi seuraavana päivänä imuroida kokkareina pois. Vahan kaveriksi on tarjolla läjäpäin hauskoja muovailuvahatehtaita ja meillä tämä 2v jaksaa tuntikaupalla pursottaa muovailuvaha pehmiksiä, spagettia tai muuta sotkua. Juuri näitä "tehtaita" meiltä löytyy myös entuudestaan ja pakko mainita, että perheen 7v vaha uppoaa edelleen mieluisana tekemisenä. Koska tosiaan nuita laitteita jo on, löytyy pukinkontista uudet ihanat muovailuvahat.

Entäs sitten? No yksi hyvä vinkki minusta on miettiä onko lapsella lempihahmoa kirjoista tai telkkarista. Meidän 2v ikäinen ei juurikaan vielä piirrettyjä katso, mutta yksi sarja on sellainen mikä liimaa ruudun eteen. Se on ryhmä hau.
 Ryhmä Haun vartiotorni taitaakin olla yksi tämän joulun hiteistä, eikä ihme. Onhan nämä hahmot ja sarjan tarinat tosi kivoja.
 Palomiehet on jostain syystä pikkumiehen mielestä jänniä, joten sarjan lelut ovat takuulla kiva ylläri jouluna. 
Kaksivuotiasta kiinnostaa käsillä tekeminen, joten hyvä lelu ja lahja on tottakai sellainen mikä kehittää motoriikkaa ja ruokkii luovuutta. Nuppipalapelit oli vielä hetki sitten tosi in, nyt palapeleissä pitää olla oikeita palasia. Niinpä sanonkin, että seuraava vinkkini on pelit. Lotto, palapeli, muistipeli ym. Mutta muista, että 2v on kuitenkin vielä pieni ja häntä ei välttämättä jaksa joku peli kiinnostaa kauankaa. Ja se, että jos muistipeli ei viime kuussa onnistunut, niin nyt tilanne saattaakin olla toinen.
Vähän niinku piirtäminen ja maalaaminenkin. Sormivärit, pehmoiset liidut ja kaikki millä saa tuotettua jälkiä. 2v on siinä ihanassa iässä, että maalaus on alkuun sotkua ja kohta siellä paperissa onkin pääjalkaisia nimeltään äiti ja epämääräinen neliö on koti. Mitä lähemmäs 3v ikää mennään, sitä mystisempää matskua paperi on ja ei olisi ollenkaan huono lahjaidea turvalliset pikku saksetkin. 

Toki riippuu niin siitä mikä lasta kiinnostaa. Toisen hitti on toisen huti.

Mikä sinusta on 2v ikäisen hittilahja?

Ei kommentteja: