keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Iltaherkku...

 Pitkä ulkoilu pikkupakkasessa. Saunan hellivä lämpö ja se tunne kun saat kotoisat vaatteet puhtaalle iholle, väsyttää ja on sudennälkä.
Muistat päiväruualta jääneen pottumuussin ja päätät, että iltapalaksi on perunarieskaa. Sitä helposti tehtävää joka on vartissa valmista ja niiiin hyvää.

Alkuperäinen ohje jokseenkin näin:
3dl muussia
1 muna
2dl jauhoja
 suolaa maun mukaan
  Tee pyöreitä rieskasia, naputa haarukalla reikiä, paista 275 asteessa noin 8-10min ja syö lämpöisenä niin, että napa ruskaa. Minä teen rieskat sen mukaan mitä muussia jää. Viimeksi sitä jäi reilu 6dl, joten nakkasin kaksi munaa, vehnäjauhoja varmaan sen 5dl. 

On muuten hyviä!

Illan kruunaa puhtaat petivaatteet, joku ihana elokuva ja hiljalleen laskeva hiljaisuus. Iltasin on rauhottavaa kun kuulee kellon tikityksen, tietää, että tämän katon alla on kaikki nyt hyvin. Samaan aikaan se hiljasuus tuntuu oudolle ja oottaa, että aamulla äänet raikaa.

2 kommenttia:

Amy kirjoitti...

Mä testasin sun reseptin tänään ja totta vie oli hyviä!
Rieskat katosi kuin kuumille kiville ja keskimmäinen jopa kehui miten taitava äiti on!

Kiitos kun jaoit reseptin!

Arkirakkaus kirjoitti...

Onpa kiva kuulla, että postaus innoitti kokeilemaan ja että rieskat oli mieleen :)