perjantai 19. helmikuuta 2016

Vihertää vaikko tyytyä...

 Minusta olisi ihana jos kotona olisi edes yksi viherkasvi. Rakastan leikkokukkia ja niitä pitää olla aina, mutta tosiaan sitä elävää voisi olla muuallakin. Joka vuosi tähän aikaan haalaan kotia kasveja ja viikon-parin päästä raahaan ne kasvit roskiin. Kuvan kasvi on toistaiseksi elossa. Se pudottelee lehtiä ja näyttää nuupahtaneelle, mutta olen onnistunut saamaan pari katkastua vartta lisääntymään, eli toivoa on. Ehkä.
 Mutta tämän kasvin, googlen perustella lankaköynnös, kohdalla toivo on menetetty. Ruukusta nousee ylös enää vain pari vartta. Mietin, että leikkaanko nekin pois ja koitan nouseeko uusia? Nakkaanko sen roskiin vai mitä teen? En tajua miksei kasvit menesty meillä. Kastelen ehkä liikaa tai liian vähän? Kissat hoitaa osansa, eli purevat varsia, mutta en lähtisi heitäkään syyttämään. Mikähän se olisi idioottivarma viherkasvi jonka saisin pidettyä elossa?
 Vai tyydynkö vaan leikkokukkiin. Kauniita nekin, mutta niin harmittavan lyhytaikaisia. 

Onko sinulla joku helppohoitoinen kasvi jota tahtoisit suositella?

5 kommenttia:

Amy kirjoitti...

Kaktukset on vaatimattomia... Kunhan ei liikaa kastele niin kuivana pärjäävät kyllä pitkäänkin...
Joulu/pääsiäiskaktus kukkii vielä tosi kauniistikkin kerran pari vuodessa....

Myös Saint Pauliat menestyy hyvin.

Arkirakkaus kirjoitti...

Hei Amy, olipa hyvä kun otit puheeksi tuon joulukaktuksen. Se voisi meillä pärjätä, sillä joskus nuorempana omistin kyseisen kukan ja sain sen kukkimaankin. Paulian sain just nirhattua kun parantelin sen uuteen ruukkuun :D

Anonyymi kirjoitti...

Anopinkielet ja -hampaat on ihan pomminvarmoja. Ne voi unohtaa pitkäksikin aikaa ja silti pysyvät hengissä. Eivät ole ilmansuunnillekaan nirsoja. Tai valolle ylipäätään.

Anonyymi kirjoitti...

Rahapuu takuuvarma silä se säilyy jopa kylppärissä ilman valoa.Kastelua joskus.Aivan ihana upea ryhdikäs, sen lehdet ei roiku vaan aina tukevan näköinen.

Anonyymi kirjoitti...

Viirivehka on meillä kestänyt vuosikausia ja tekee kauniita valkoisia kukkia. Enkä todellakaan ole mikään viherpeukalo! :-)