sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pakko saada...

Tein inventaariota lasten vaatekaappeihin ja totesin, että lapset tarvitsee huppareita. Tarve ja läjä yksivärisiä collegekankaita sai tarttumaan ompelukoneeseen.
Gugguun hupparit on minusta aivan älyttömän ihania, joten hain heidän hupparista idean omaan kaavaan. Olisin niiiiin halunnut tilata kevään mallistosta hupparin ja pipot meille, mutta en tajunnut, että ne myydään loppuun samantien. Olkoot apinointi siis sallittua kun ostaakkaan ei voinut. Muokkasin kaavan tavallisesta hupparin kaavasta ja hieman piti raapia päätä, että miten tämä nyt oikein menee. Muutama tunti ja muutama tarttuminen ratkojaan siihen tarvittiin, mutta kannatti. Nyt on jokaisella lapsella toivomansa värinen takki kevääseen. 
Sen lisäksi, että meille tarvittiin huppareita, tarvitaan myös pipoja. Ompelin keskimmäisen uuden takin kaveriksi tuollaisen röyhelöpipon. Malli on jo kovin nähty, mutta silti mieluinen. Tuo takki on kyllä suloinen. Molo Hopla Urban Butterflies takista puuttuu kokonaan koko 134. Harmittelin koon puuttumista, sillä ajattelin koon 128 olevan pieni ja koon 140 taas hurjan iso.
Tytöllä on nimittäin tuo ihana kukkakuosin toppis koossa 134 ja eihän kevään takki voisi pienempikään olla. Yksi päivä Stockmannilla näin takit rekissa ja pyysin tyttöä sovittamaan. Oli aika yllätys, että Hoplan koko 128 on lähes sama kuin talvitakin 134. Niinpä saatiin mieluinen kuosi kevääksi. Koko 140 Hopla meiltä jo löytyykin, mutta se on aivan järkky iso. Jännä juttu, että se koko 134 puuttuu, mutta onneksi koko 128 on hyvä. 

5 kommenttia:

Sarkku K kirjoitti...

Missä tuohon röyhelöpipon "ruusukkeeseen" olisi ohjetta? :)

Arkirakkaus - dibsukka kirjoitti...

Sarkku K: en tiedä onko sille valmista ohjetta. Itse olen leikannut kaksi pitkää trikoosuikaletta. Rypyttänyt ne ensin yksinään ommellen. Helpoin tapa minusta rypyttää suikale on ommella suikaleen keskeltä pitkällä pistolla, ylälanka todella kireänä. Sitten rypytetty trikoo asetellaan pipoon mieluisaan kohtaan ja lähdetään ruusukkeen sisältä ompelemaan ympyrää. Suikaleen leveydellä määräytyy ruusukkeen muhkeus. Auttoiko yhtään tuo nopea selitys vai pitäisikö koittaa tehdä ohjepostaus?

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania!!! Noi hupparit on kyllä hienot :) voi kun osaisikin ommella :)
T.riitu

Arkirakkaus - dibsukka kirjoitti...

Riitu: Kiitos :)

Sarkku K kirjoitti...

Jos viitsit niin ohjepostaus olis kyllä tosi mukava! :)